Pasen 2020

Ondanks het Corona-virus en het verplicht thuis zitten wens ik jullie toch mooie Pasdagen toe.

Het zijn rare tijden die hopelijk mooie dingen te weeg zullen brengen. Er zijn veel creatieve en vindingrijke Nederlanders en Medelanders onderweg. Het geen ons laat zien dat we meer in onze mars hebben dan gedacht.

Maar laten we eerlijk zijn we missen toch wel die knuffel en elkaar dat schouder klopje geven wat nu zo hard nodig is.

Ik ben benieuwd hoe jullie deze Paasdagen door brengen en wat er anders is als andere jaren?  Paaseieren zoeken in de tuin zal dan nog wel aan. Maar niet naar Oma’s & Opa’s  voor een diner, kopje thee drinken etc.


Hadden jullie vroeger ook bepaalde Paas tradities zoals het huis goed schoonmaken, nieuwe kleren ” er op zijn Paas-best uit zien”.  Met Aswoensdag beginnen met het vullen van een vastentrommeltje. Al je snoep daarin en bewaren tot Pasen. Op Palm Pasen met mooie versierde PalmPaasstokken in een optocht naar de kerk om daar het Palmtakje aan je stok toe te voegen.

Paaszaterdag vanaf 12 uur Paaseieren zoeken in de tuin (5×5 meter) soms toch nog moeilijk te vinden(lol). Dit laatste werd later toen mijn moeder kleinkinderen kreeg verschoven naar 2 uur. Wel op dezelfde manier als in mijn jeugdjaren. Ik weet niet of mijn moeder het heeft overgenomen van haar vader.  1ste Paasdag waren we meestal bij mijn moeder om samen te dineren.

Misschien heb je ook leuke herinneringen aan het ” Pasen van Ooit” en wil je ze delen. Laat het gerust even weten.


 

 

 

Leave a Reply