Sinterklaas bezoek

Sinterklaas & Zwarte Piet komen al vele jaren met hun boot naar Nederland. Aankomst midden november en vertrek 6 december.

In die periode mogen kinderen af en toe hun schoen zetten met brood en wortel voor het paard. Af en toe krijgen de kinderen dan een schoen kadootje. Kinderen maken vaak een mooie tekening voor in de schoen en hun wensen lijstje.

Sinterklaas wordt niet alleen thuis gevierd. Ook komt de Sint en zijn gevolg naar de scholen en in sommige wijken. Vroeger kwam de Sint met Piet en paard door de straten en mocht je bij Sinterklaas op schoot voorop het paard. Je kreeg dan een mandarijn en een beetje strooigoed. Dat waren mooie tijden.

Tegenwoordig komt de Sint aan in de stad en is er daarna in het Centrum een groot feest (Eindhoven). Ook zijn er steden waar het Sinterklaas hui staat en de kinderen mogen komen kijken.

5 december wordt het gevierd voor de ouderen met een gedichtje en surprice. Veel knutsel plezier vooraf. 6 december ‘s morgens staan de pakjes voor de kinderen klaar. Vaak hebben ze die ochtend ook schoolvrij. Spannende tijden voor de jonge kinderen.

Sinterklaas blijft een mooi feest en laat deze traditie met ons mee groeien.

Nostalgische plaatjes

memorie spel

Saint Nicholas

Sinterklaas Tutorial