Openingstentoonstelling…..

krt.kom+verhalen2016

meer foto’s zien klik op de foto.

Openingstentoonstelling van het Nationale Holocaust Museum te Amsterdam. Was een bijzondere indrukwekkende dag. Als vertegenwoordiger van een oud Familielid waren wij er bij. Hoeveel mensen zullen net als ik vooraf geen idee hebben dat er meer musea zijn in Amsterdam als het Anne Frank huis.

 

Dit museum net nieuw maakt onderdeel uit van het Joods cultureel kwartier. Makkelijk op loopafstand van elkaar bereikbaar. Dicht bij de Hortus & het Waterlooplein.

Wij zijn er geweest n.a.v. Rosa Judith Wolf uit Eindhoven, waarvan haar lang bewaarde poezie album , geschonken in 2015 aan het museum, een mooie plek heeft gekregen en inmiddels ook een foto van Rosa. We hebben veel onderzoek naar Rosa en haar vriendinnen uit de poezie album gedaan. En hopen op nog meer verhalen van haar maar ook van de kinderen waar nog geen verhaal of foto van is.

 

U kunt het museum er goed bij helpen. Mogelijk heeft u ook nog iets tastbaars wat u destijds in bewaring heeft gekregen en kunt u er meer over vertellen, Laat het dan even weten al is het in uw ogen te klein om te delen. Er zijn vele verhalen al dan niet met een foto ook digitaal terug te vinden op. het Joodsmonument  Uw bijdrage hoe klein ook kan van groot belang zijn.

Neem gerust contact op met de organisatie van het museum.

 

UK_flag

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *