Standbeeld Dr.A.F. Philips

Dit standbeeld heeft al vele plaatsen in de omgeving van het 18 septemberplein en Station gestaan. Nu stat hij voor het Station a/d Stadszijde.

Standbeeld van Dr.A.F.Philips te Eindhoven.

Bron: klik op de foto.

2 gedachten over “Standbeeld Dr.A.F. Philips

 • 29 augustus 2016 om 09:43
  Permalink

  De eerste reactie van Anton Philips toen de gemeente kwam polsen of hij een standbeeld wilde was: “ze willen mij zeker kapot hebben” Later in zijn toespraak zwak hij dat enigszins af: Nou een voordeel is er: het is gemakkelijker om van een levende een portret te maken dan van een dode” De ruzies en controversen die jarenlang gespeeld hadden tussen Anton en de gemeente werden met dit zoenoffer een beetje bijgelegd. Maar verdwenen nooit helemaal daarvoor zaten ze te diep. Een illustratie daarvan is zijn uitspraak tijdens de bouw van de Laak: ” Ik zal ze mijn kont laten zien” Het jarenlange gehannes met zijn beeld bewijst maar weer dat ondanks het feit dat de ruzie is bijgelegd er geen hechte band is ontstaan. Overigens hebben wij In Eindhoven aan die ruzie veel voorziengen te danken en was het voor Anton juist een rede om in Eindhoven te blijven. “Ze zullen weten wie ze voor zich hebben”

  Beantwoorden
  • 6 januari 2017 om 23:46
   Permalink

   Beste Wim Langenhoff, Hartelijk dank voor uw reactie, Sorry voor de late reactie. Deze site was enige tijd wegens ziekte uit de lucht.

   Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *