Fuengirola 18 t/m 25 februari

Fuengirola 18 t/m 25 februari

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Met 43 mensen hebben we een geweldige tijd gehad. Blij dat we deze reis gemaakt hebben, veel gezien en veel gelopen voor mijn doen. We waren in goed gezelschap met mensen uit alle windstreken in Nederland. Volgens mij hebben de anderen er ook van genoten. Jammer dat er een paar ziek zijn geworden en niet alle dagen aan het programma hebben deel kunnen nemen. Ik hoop dat ze hun de reis nog eens kunnen doen.

 

dagtocht Ronda

dagtocht Ronda

Weer een dagje vroeg uit de veren maar wat hebben we genoten. Zowel van Ronda als van de busrit. Wat hebben we toch geluk met onze reisleiders. We wisten eigenlijk niet wat we bij Ronda konden verwachten. Het was in ieder geval super weer. Je had de keuze om met onze gids mee te gaan of op eigen gelegenheid en op tijd weer bij de bus zijn. We keken onze ogen uit wat ligt Ronda toch hoog. Onze aankomst tijden zijn altijd goed gekozen voor de troepen uit(lol). Ik weet natuurlijk niet hoe het daar in het hoog seizoen is. 

 

Malaga-tour

Malaga-tour

Malaga dag 2. Omdat we de dag er voor al op verkenning waren geweest in de stad zijn we met de bus mee heen en terug geweest. Onze mede reizigers hebben met  Sabine (gids) ander half uur een tour door Malaga gemaakt. Wij zelf hebben onze weg gevonden naar de Markthal. We hoorden van mede reizigers dat het bijzonder was en vooral het gebrandschilderd glas. En dat klopte ook helemaal. Maar wat een keuze aan vleesvis, groenten, fruit en kruiden. Heerlijk het water liep ons in de mond.Daarna onze laatste boodschappen gedaan en zo langzaam aan na een heerlijke lunch, richting het Centrum, waar de bus ons had afgezet.

Malaga Carnaval

Malaga Carnaval

Na het doornemen van de dagtochtjes tijdens onze Excursie reis van 8 dagen besloten we de zondag een vrijdag in te plannen.
Door op internet te kijken wat er die zondag voor evenementen plaat vonden in de omgeving ontdekten we dat er in Malaga een optocht zou zijn. Na de optocht ging de speciale verlichting aan. Die overigens tijdens de kerst periode ook aan is. Deed me denken aan Glow, thuis. Maar bij het ontsteken van de lampjes na de optocht werd me duidelijk dat dit toch wel erg speciaal was. We willen jullie laten mee genieten met deze foto’s. Wil je meer carnavalsfoto’s zien klik dan op de collage foto’s.

Malaga

Malaga

Met de trein vanuit Fuengirola naar Malaga om daar een beetje carnaval mee te vieren. Heerlijk zo’n verbinding 40 minuten voor maar 3.50 enkele reis P.P. We gebruikte deze dag om er zelf op uit te trekken. Dagtocht naar Gibraltar was een groep optie. Wat een mooie stad zeker een aanrader en vooral als je van mooie gebouwen houdt. Veel kerken bezocht. Niet alle kerken waren open. Maar de gouden tip is als je een kerk ziet met een open deur vooral even binnen kijken. Dan is er altijd wel een dienst gaande. Daarna gaat de kerk meteen weer op slot. Behalve de kerken die ook een museum functie hebben. Is blijkbaar in heel Spanje van toepassing. Heb vele mooie foto’s kunnen maken.


Vraag waarom er vaak sinaasappels aan de bomen blijven hangen? Komt omdat dat de niet eetbare zijn. Vaak worden ze geplukt en dan weg gegooid omdat ze niet te eten zijn. Vaak door Nederlanders.(zie foto)

 

Cordoba

Cordoba

Cordoba wat een mooie stad. Ik had denk ik geen jaar meer moeten wachten. Wel veel loop werk maar had het allemaal niet willen missen.


Altijd mooi in boeken en tijdens mijn studie kunstgeschiedenis kwam het regelmatig aan bod. Maar om het zelf te bewonderen en de sfeer te proeven is toch wel anders. Heb het bijzondere orgel ook nog gehoord. Erg mooie klank. Ook nieuwsgierig naar meer foto’s? Klik dan even op onderstaande camera.

 

Mijas

Mijas

1ste dagtocht ging naar Mijas. niet zo lang rijden met een tussen stop bij een Stupa.Het was wat kil en nat weer.Veel trapen klimmen maar wel de moeite waard. Gelukkig is het de andere dagen voortreffelijk weer geweest.Voor Isabel eindelijk eens een naamplaatje kunnen kopen en voor Esther een leren poezen beurs om al vast te wennen aan kleingeld voor het volgend schooljaar. Ze was er zeer vereerd mee.Inclusief Spaanse euro’s.

Alhambra

Alhambra

Wat een mooie reis en wat een fantastische week, niet alleen door het weer maar als totaal plaatje. Heb heel wat afgelopen maar genoten van deze reis die al ruim 30 jaar op mijn vakantielijstje stond. Goede organisatie, goede NL Gids & Chauffeur en ook een gezellig gezelschap. Voor ons als kampeerders was dit totaal wat anders. Maar we hadden op bepaalde dagen genoeg ruimte om zelf op ontdekkingsreis te gaan.

Wil je meer foto’s van het Alhambra zien klik dan even op het naamplaatje.

 

Vakantie 2020

Vakantie 2020

Eindelijk na 30 jaar toch weer een wens van mijn lijstje kunnen  waar maken. Vliegen van Eindhoven naar Malaga voor een stedentrip van 8 dagen. Een leuke ervaring vol avontuur in goed gezelschap. Voor ons al kampeerders even wennen maar door de vrijheid die je in deze reis toch ook wel zelf kon besteden om te gaan ontdekken was goed. Er zaten in deze reis al vele mooie bezoeken. Maar op de dag dat je keuze had tussen mee naar Gibraltar te gaan of een eigen keuze dag hebben we er voor gekozen met de trein naar Malaga te gaan. Daar werd immers carnaval gevierd. Mooie optocht en een geweldig mooie en vooral ook veilige stad. We hebben er heel wat gezien en hun feestje gevolgd met afwisselingen van vele mooi kerken. Deze waren alleen open tijdens de mis. Dus als er een deur open stond liepen we de kerk binnen en konden deze dan al bewonderen. Soms nog even een rondje rond de kerk gemaakt en na de dienst foto’s maken. Ik heb nog nooit zoveel Maria’s bij elkaar gezien. Ze kregen vaak een andere mantel aan i.v.m. de komende vasten tijd. De foto’s die onder de diverse plaatsnamen te vinden zullen zijn kan je mee genieten. Sommige zijn nog niet bewerkt. Het was al met al een mooie week. Het weer was ook fantastisch en dat samen met een goede Nederlandse Chauffeur en goede Gids hebben we ook  heel wat geleerd. Onder de foto’s kan je de plaatsen bewonderen waar wij zo van genoten hebben.